Rating:        Based on 14 ratings
Reviewed:  13 reviews
Downloads: 37285
Released: Sep 2, 2009
Updated: Sep 15, 2009 by sbwalker
Dev status: Stable Help Icon

Recommended Download

Application 5.1.2 - New Installation
application, 10572K, uploaded Sep 2, 2009 - 20802 downloads

Other Available Downloads

Application 5.1.2 - Version Upgrade
application, 10286K, uploaded Sep 2, 2009 - 8672 downloads
Application 5.1.2 - Source Code (New Install + Source Code)
application, 12912K, uploaded Sep 2, 2009 - 7811 downloads

Release Notes

Major Highlights

  • Fixed issue which caused modules not be properly upgraded to 5.x if they were missing a manifest file
  • Fixed issue where register link on the login module did not work when portal was configured for private membership
  • Fixed issue where en-US language was always enabled after an upgrade
  • Fixed issue where the language pack writer was not creating full language packs.
  • Re-added the PageStatePersistence setting to the Host Settings page with additional warning messages.
  • Fixed breaking change in ActionBase where properties were inadvertently removed instead of being marked obsolete.
  • Fixed issue where User settings were relying on default values, but the email API was not aware of the defaults.
  • Fixed issue where the HasObjectDependencies property of ScheduleItem was not properly calculated.

Security Fixes

  • HTML/Script Code Injection Vulnerability in ClientAPI
  • HTML/Script Code Injection Vulnerability when operating with multiple languages

Updated Modules/Providers

The following modules and providers have been updated in the 5.1.2 packages. Please see the specific project pages for notes on what bugs or enhancements were corrected with each release.


  • HTML 05.01.03
  • Events 05.00.02


  • WebControls 02.02.00
  • ClientAPI 04.01.02


  • none

Reviews for this release

Shame about the bug on clean installs. But you need to do more than indicated here to fix it, see http://support.dotnetnuke.com/issue/ViewIssue.aspx?id=10707
by GeoffreyMH on Sep 25, 2009 at 2:01 PM
Tried to upgrade from 5.0.0 to 5.1.2 -- several issues occurred, still unresolved after a day of struggle. Current status, the website loads, no content is shown. If a person attempts to login, then an "Object reference not set to an instance of an object. at DotNetNuke.UI.Containers.ActionBase.get_ActionRoot()" occurs at line 29.
by bearle on Sep 22, 2009 at 6:48 PM
Never could install completely. Tried 4 times, after 16 hours debugging decided it is still more hassle than it's worth.
by pakana on Sep 22, 2009 at 8:53 AM
I am getting the same ModuleLoadException, as it attempts to insert a value NULL into the column 'DefaultLanguage' within the dbo.Portals table, which brings down all the Admin > Site Settings functionality.
by Dedoone on Sep 18, 2009 at 6:24 PM
very nice CMS! Customizable...
by pauldomag on Sep 16, 2009 at 3:09 PM
The best sofar
by EPT on Sep 16, 2009 at 10:41 AM
Site Wizard import from a DNN 5.1.2 template puts all pages after Admin. It is only cosmetics that can be fixed putting Search Results and Admin as last pages using Admin -> Pages.
by ifarkas on Sep 10, 2009 at 7:19 PM
yeah there is a very small bug, perhaps, with the language...just gotta go in and set your default language takes 3 seconds. New (I think new for dnn 5.1.2?) url rewriting, site is fast in my install and footprint (just get rid of default menu) seems smaller? This is a good release if you ask me :)
by Jason_Dev on Sep 7, 2009 at 7:55 PM
Installation error encountered 00:00:09.355 - Installing Package File HTML_Community_05.01.03_Install: Error! It does not seem to break the site, however. Not sure if I should revert to 5.1.1
by goombamd on Sep 6, 2009 at 7:36 PM
The site works, but there is a bug in "Language Editor": System.ArgumentOutOfRangeException: Specified argument was out of the range of valid values. Parameter name: value at System.Web.UI.WebControls.DataGrid.set_PageSize(Int32 value) at DotNetNuke.Modules.Admin.Languages.LanguageEditor.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
by mrs on Sep 5, 2009 at 11:14 AM
I did the update on 2 instances locally for testing; hit same error on both sites: 00:00:04.000-Installing Package File HTML_Community_05.01.03_Install: Error! One site reported 2 other errors: 00:00:12.419-Installing Package File DNN-MinimalExtropySkin_01.00.04_Install: Error! 00:00:13.652-Installing Package File DNN-MinimalExtropyContainer_01.00.04_Install: Error! Don't use this yet.
by genowaldo on Sep 5, 2009 at 4:19 AM
The site settings bug only happens with new installations. Workaround for the Site Settings bug: 1.Go to the Admin/Languages page 2.Click on the Edit Languages link in the upper left corner of the module 3.Select a language from the Dropdown list. 4.Check the enabled checkbox 5.Click the update button.
by Chrismo on Sep 4, 2009 at 1:41 PM
Site works, but there is a bug in the Site Admin update. Throws an ModuleLoadException about language.
by dwsUser on Sep 4, 2009 at 1:22 PM